آثار مخرب تلویزیون و موبایل در کودکان

  1. خانه
  2. مقالات
  3. آثار مخرب تلویزیون و موبایل در کودکان
آثار مخرب تلویزیون و موبایل در کودکان

آثار مخرب تلویزیون و موبایل در کودکان یکی از موضوعاتی است که سالهاست مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته است. در حالی که تلویزیون و تلفن‌های همراه فواید بی‌شماری دارند، اما می‌توانند تأثیرات مختلفی بر سلامت روان داشته باشند، چه مثبت و چه منفی. مهم است که توجه داشته باشید که تأثیر می تواند بسته به عوامل فردی، مانند سن، دفعات استفاده و ماهیت محتوای قابل دسترسی متفاوت باشد.

تلفن های همراه به یک ضرورت در دنیای بیش از حد اتصال امروزی اینترنت تبدیل شده اند. زندگی بدون تلفن همراه برای بسیاری دشوار به نظر می رسد. این تبدیل به یکی از ملزوماتی شده است که هر فردی همیشه با خود حمل می کند. بسیاری از ما حتی در هنگام خواب نیز تلفن همراه خود را در کنار خود نگه می داریم. کودکان در این انقلاب گوشی های هوشمند عقب نمانده اند. ما شاهد پدیده ای هستیم که حتی کودکان خردسال و خردسالان از سنین بسیار پایین به تلفن همراه گیر می کنند. درست از چت کردن با دوستانشان در واتساپ، اشتراک گذاری تصاویر در اینستاگرام، پست های فیس بوک، یا تماشای ویدیوها در یوتیوب یا انجام بی شمار بازی. کودکان هر روز ساعت ها با تلفن همراه خود می گذرانند. در حالی که فناوری تلفن هوشمند مزایای قابل توجهی دارد، اثرات مضری نیز دارد.

بیشتر بخوانید : مشکلات خواب در کودکان

آثار مخرب تلویزیون و موبایل در کودکان

ثابت شده است که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض صفحه نمایش تلویزیون و  تلفن همراه فشار قابل توجهی بر روی چشم ما وارد می کند که منجر به مشکلات بینایی جدی می شود. کودکان معمولاً هنگام گشت و گذار در اینترنت، تماشای سریال یا بازی های ویدیویی ساعت های زیادی را به صفحه نمایش خیره می شوند. چنین قرار گرفتن طولانی مدت اغلب منجر به محرومیت از خواب می شود که تأثیرات نامطلوب بر چشم را تشدید می کند.

استفاده بیش از حد از تلفن های همراه، از جمله رسانه های اجتماعی و برنامه های بازی، می تواند منجر به اعتیاد به صفحه نمایش شود، که می تواند با ایجاد اضطراب، افسردگی و اختلالات خواب بر سلامت روان تأثیر منفی بگذارد.

کودکان و جوانان می توانند در برابر آزار و اذیت سایبری آسیب پذیر باشند، که می تواند منجر به پریشانی روانی و مشکلات سلامت روان شود.

از آثار مخرب تلویزیون و موبایل در کودکان این است که قرار گرفتن بیش از حد و ساعت های طولانی جلوی تلویزیون و استفاده بیش از حد از تلفن همراه می تواند منجر به سبک زندگی بی تحرک شود که با مشکلات سلامت جسمانی و به طور غیرمستقیم با مشکلات سلامت روان همراه است.

بیشتر زمان استفاده از صفحه نمایش تلفن های همراه صرف سرگرمی هایی می شود که هیچ گونه فعالیت مغزی را در بر نمی گیرد. این مانع از رشد مغز می شود. سلول های مغز ما زمانی که محتوای تلفن همراه خود را برای مدت طولانی تری مصرف می کنیم به خواب زمستانی می روند. این ممکن است حتی برای کودکان هشدار دهنده تر باشد زیرا آنها در مرحله بحرانی رشد مغز هستند. مانند بدن ما، مغز ما نیز برای رشد بهینه نیاز به ورزش منظم دارد. استفاده بیش از حد از تلفن همراه می تواند رشد مطلوب مغز کودکان را مختل کند.

آثار مخرب تلویزیون و موبایل در کودکان

دیگر آثار مخرب تلویزیون و موبایل در کودکان

استفاده از تلفن همراه قبل از خواب می تواند با الگوهای خواب تداخل داشته باشد که می تواند تأثیر مخربی بر سلامت روان داشته باشد.

رسانه های اجتماعی می توانند به ترس از دست دادن رویدادها و تجربیات اجتماعی کمک کنند و منجر به احساس بی کفایتی و اضطراب شوند.

قرار گرفتن مداوم در معرض بازنمایی های تنظیم شده و ایده آل از زندگی دیگران در رسانه های اجتماعی می تواند منجر به مقایسه منفی خود و کاهش عزت نفس، به ویژه در میان جوانان شود.

استفاده بیش از حد از تلفن ممکن است منجر به کاهش تعاملات اجتماعی چهره به چهره شود که برای رشد مهارت های اجتماعی و هوش هیجانی مهم است.

به اشتراک گذاری اطلاعات شخصی و احتمال نقض حریم خصوصی آنلاین می تواند منجر به استرس و اضطراب شود.

بخش بزرگی از زمان استفاده از تلویزیون و تلفن همراه کودکان هنگام دراز کشیدن یا نشستن در حالت غیرطبیعی اتفاق می افتد. این دو عواقب جدی دارد. یکی از آسیب های آناتومیکی است که حالت های بد می تواند به بدن شکننده آنها وارد کند. دوم، سبک زندگی کم تحرک می تواند منجر به مشکلات مختلفی مانند چاقی، بی حالی، افسردگی و غیره شود. اینها پیامدهای جدی استفاده بیش از حد کودکان از تلفن همراه است. کودکان استخوان های نرمی دارند که به شکلی که ما آنها را برای مدت طولانی تری در آن نگه می داریم به خود می گیرند.

زمان محدود است. هر چه کودکان زمان بیشتری را صرف تلفن های همراه اعتیادآور خود کنند، زمان کمتری را برای مطالعه اختصاص می دهند. این می تواند پیامدهای آشکاری بر پیشرفت تحصیلی و عملکرد آنها داشته باشد. رسانه‌های اجتماعی و اینترنت جذابیت آشکار خود را دارند، به‌ویژه وقتی با دنیای به ظاهر خسته‌کننده کتاب مقایسه می‌شوند. حواس پرتی را به راحتی می توان گرفت. برای کودکان مهم است که اجازه ندهند دانش‌آموزان در نتیجه استفاده بیش از حد از تلفن همراه آسیب ببینند.

نکات پایانی

مهم است که به یاد داشته باشید که همه کودکان و جوانان این اثرات منفی را تجربه نمی کنند و بسیاری می توانند از تلویزیون و تلفن همراه به روش های سالم و متعادل استفاده کنند. والدین، مراقبان و مربیان می توانند نقش مهمی در ترویج استفاده مسئولانه از تلفن همراه و کمک به کودکان و نوجوانان در جهت یابی در دنیای دیجیتال و در عین حال حفظ سلامت روان خود ایفا کنند. تشویق ارتباطات باز و تعیین حد و مرز می تواند راهبردهای موثری برای کمک به آگاهی کودکان و نوجوانان از اثرات مثبت و منفی استفاده از تلفن همراه باشد.