انواع حافظه

حافظه توانایی ما برای ذخیره و بازیابی اطلاعات است. خاطرات ما را به عنوان فردی که هستیم می سازند.

این پدیده ذهنی شامل  فرایندهای زیادی است و انواع مختلفی دارد از حافظه کوتاه مدت یا بلند مدت تا حافظه شنیداری و بینایی و …

بسیاری از افراد از داشتن حافظه ضعیف گله می کنند که اغلب طبیعی است. هنگامی که سعی می کنیم اطلاعاتی را که رمزگذاری و ذخیره کرده ایم به خاطر بیاوریم و نمی توانیم، حافظه ما دچار مشکل شده است، اما خبر خوب این است که با راهکارهای مختلفی می توان به تقویت حافظه کمک کرد.

راهکارهای تقویت حافظه

با رعایت یک رژیم غذایی متعادل، ورزش منظم و خواب کافی از بدن خود مراقبت کنید، سلامت مغز خود را بهبود بخشید و به تقویت حافظه خود کمک کنید.

از ورزشهای ذهنی غافل نشوید. فعالیت های ذهنی همچون حل کردن معما ، شطرنج و … می تواند برای ذهن تمرینات عالی باشند و به تقویت خافظه کمک کنند.

خواندن، نوشتن و یادگیری مداوم به شما کمک می کند تا از نظر ذهنی فعال بمانید، که می تواند به عنوان راهی برای تقویت حافظه شناخته شود.

انواع حافظه

حافظه کوتاه مدت

افظه کوتاه مدت به افراد امکان می دهد اطلاعات خاصی را در مورد هر چیزی برای مدت کوتاهی به خاطر بیاورند. حافظه کوتاه مدت به عنوان حافظه اولیه یا فعال نیز شناخته می شود.

وقتی یک خط از کتاب یا رشته‌ای از اعداد را می‌خوانید که باید به خاطر بیاورید، شما در حال استفاده از حافظه کوتاه مدت خود هستید.

حافظه بلند مدت

ما اکثریت قریب به اتفاق خاطرات خود را در حافظه بلند مدت خود ذخیره می کنیم. هر خاطره ای را که بتوانیم پس از 30 ثانیه به خاطر بیاوریم می تواند در دسته حافظه بلند مدت طبقه بندی شود.

هیچ محدودیتی برای اینکه حافظه بلندمدت ما چقدر می تواند و برای چه مدت نگهداری کند وجود ندارد. ما می توانیم حافظه بلند مدت را به دو دسته اصلی تقسیم کنیم: حافظه بلند مدت آشکار و ضمنی.

حافظه بلند مدت آشکار
خاطراتی هستند که ما آگاهانه برای حفظ و یادآوری آنها وقت گذاشتیم. حافظه آشکار اطلاعاتی مانند تولد دوست نزدیک یا حفظ شماره تلفن را در بر میگیرد. اغلب شامل نقاط عطف مهم زندگی شما می شود، مانند رویدادهای دوران کودکی، تاریخ فارغ التحصیلی، یا آموزشهایی که در سالهای گذشته فراگرفته اید.

حافظه بلند مدت ضمنی
خاطرات ضمنی به طور ناخودآگاه شکل می گیرند و ممکن است بر نحوه تفکر و رفتار فرد تأثیر بگذارند. هنگامی که ما در حال یادگیری مهارت های حرکتی مانند راه رفتن یا دوچرخه سواری هستیم، حافظه ضمنی بکار برده می شود.

حافظه حسی

حافظه حسی به شما این امکان را می دهد که اطلاعات حسی را به خاطر بسپارید. محققان معتقدند که تمام خاطرات دیگر با شکل گیری خاطرات حسی شروع می شوند. به طور معمول حافظه حسی شما فقط برای دوره های کوتاهی اطلاعات را نگه می دارد. به خاطر سپردن حس لمس شخص یا صدایی که به صورت گذرا شنیده اید، در این دسته قرار می گیرند.

وقتی یک تجربه حسی مدام تکرار می شود و شما شروع به پیوستن خاطرات دیگر به آن می کنید، تجربه حسی در حافظه حسی شما ممکن است به حافظه کوتاه مدت شما یا به طور دائمی به حافظه بلند مدت شما منتقل شود.

سه نوع حافظه حسی وجود دارد: حافظه بینایی ، حافظه شنیداری و حافظه لمسی.

کاربرد انواع حافظه

حافظه کوتاه مدت به افراد امکان می دهد اطلاعات را در یک لحظه پردازش و درک کنند. وقتی یک پاراگراف از یک کتاب را می خوانیم و در مورد آن فکر می کنیم حافظه کوتاه مدت دخیل است.

خاطرات مهم برای هر فردی در حافظه بلند مدت قرار می گیرند، این نوع حافظه نقش مهمی در یادگیری و حفظ مهارت ها در هر فرد دارد.

اغلب کارهای روتین و روزمره و توانایی انجام آن ها در حافظه بلند مدت نگهداری می شوند.

 

کلمات مرتبط :

روشهای تقویت حافظه – راهکارهای تقویت حافظه – مرکز توانبخشی در پاسداران – مرکز کاردرمانی در هروی – کاردرمانی خوب در ازگل – مرکز توانبخشی در شیان – توانبخشی شناختی