نقشه مغزی

  1. خانه
  2. مقالات
  3. نقشه مغزی
نقشه مغزی

نقشه مغزی QEEG تکنیکی است که از الکتروانسفالوگرافی کمی (qEEG) برای ایجاد یک نقشه دقیق از فعالیت الکتریکی در مغز استفاده می کند.

این تکنیک شامل ثبت سیگنال های الکتریکی تولید شده توسط مغز با استفاده از EEG و سپس استفاده از الگوریتم های کامپیوتری پیشرفته برای تجزیه و تحلیل داده ها است.

نقشه مغزی QEEG می‌تواند اطلاعاتی در مورد عملکرد و اختلال عملکرد مغز ارائه دهد و می‌تواند برای شناسایی مناطق فعالیت یا اختلال غیرطبیعی استفاده شود. نقشه حاصل از فعالیت مغز می‌تواند برای کمک به تشخیص و درمان انواع بیماری‌ های عصبی و روانپزشکی، از جمله صرع، ADHD، افسردگی، اضطراب و آسیب‌ های مغزی مورد استفاده قرار گیرد.

در طول qEEG، الکترودهایی روی پوست سر قرار می گیرند تا سیگنال های الکتریکی تولید شده توسط مغز را اندازه گیری کنند. سپس داده ها با استفاده از تکنیک های آماری و ریاضی برای شناسایی الگوهای فعالیت الکتریکی تجزیه و تحلیل می شوند. این الگوها را می توان به عنوان نقشه ای از مغز تجسم کرد که می تواند مناطقی از فعالیت یا اختلال عملکرد غیر طبیعی را نشان دهد.

QEEG یک روش غیر تهاجمی و بدون درد است که می تواند در یک محیط بالینی انجام شود. این یک ابزار ارزشمند برای درک عملکرد مغز و برای توسعه برنامه های درمانی فردی برای طیف گسترده ای از شرایط عصبی و روانی است.

نقشه مغزی QEEG در چه شرایطی استفاده می شود؟

نقشه برداری مغز QEEG می تواند برای ارزیابی و تشخیص انواع بیماری های عصبی و روانی استفاده شود. برخی از شرایطی که برای آنها  qEEG ممکن است استفاده شود عبارتند از:

صرع: qEEG می تواند به شناسایی محل و میزان فعالیت غیر طبیعی مغز که ممکن است با تشنج مرتبط باشد کمک کند.

اختلال بیش فعالی کمبود توجه (ADHD): نقشه مغزی qEEG ممکن است برای شناسایی الگوهای فعالیت مغزی مرتبط با اختلال نقص توجه – بیش فعالی ADHD استفاده شود و می تواند به تصمیم گیری در مورد درمان کمک کند.

آسیب مغزی تروماتیک (TBI): qEEG می تواند برای ارزیابی شدت TBI، نظارت بر بهبودی و کمک به راهنمایی درمان استفاده شود.

افسردگی و اضطراب: نقشه‌ برداری مغز qEEG ممکن است برای شناسایی الگوهای فعالیت مغزی که با افسردگی و اضطراب مرتبط هستند مورد استفاده قرار گیرد و می‌تواند به تصمیم‌گیری‌های درمانی کمک کند.

اختلالات خواب: نقشه مغزی qEEG را می توان برای شناسایی الگوهای فعالیت مغزی که با اختلالات خواب مرتبط هستند، مانند بی خوابی و آپنه خواب استفاده کرد.

به طور کلی، qEEG یک ابزار ارزشمند برای درک عملکرد مغز و برای توسعه برنامه های درمانی فردی برای طیف گسترده ای از بیماری های عصبی ، جسمی و روانی است.

 

 

بیشتر بخوانید :

تقویت توجه در کودکان

انواع اختلال یادگیری

درمان بیش فعالی

اتاق تاریک کاردرمانی

انواع حافظه

اختلال خواندن ، علائم و درمان آن

کاردرمانی کودکان در پاسداران

کاردرمانی ذهنی در هروی

 

کلمات مرتبط :

اختلال کم توجهی بیش فعالی –  کلینیک کاردرمانی در هروی – مرکز کاردرمانی در ازگل – کاردرمانی برای کودکان بیش فعال – درمان مناسب بیش فعالی – کاردرمانی در پاسداران – کاردرمانی در هروی -گفتاردرمانی اختلال یادگیری – کاردرمانی اختلال یادگیری – موسيقی درمانی اختلال یادگیری – مشکل توجه و تمرکز در اختلال يادگيری – کلینیک توانبخشی در پاسداران – توانبخشی کودکان در سوهانک – کاردرمانی در اقدسيه – مرکز توانبخشی در شمال تهران – کاردرمانی خوب در شرق تهران – گفتاردرمانی در هروی – گفتاردرمانی در ازگل