تکانشگری در کودکان

  1. خانه
  2. مقالات
  3. تکانشگری در کودکان
تکانشگری در کودکان

تکانشگری در کودکان

رفتار تکانشی اغلب در کودکان مبتلا به ADHD و سایر اختلالات رفتاری رخ می دهد.

تکانشگری مربوط به عمل از روی هوس یا بدون فکر است. در نتیجه، این کودکان اغلب کارهایی مانند ریسک‌ های غیرضروری انجام می‌ دهند، نمی توانند تا رسیدن نوبت خود صبر کنند و اغلب وسط صحبت های دیگران شروع به حرف زدن می کنند.

در این موارد، تکانشگری در کودکان ممکن است ناشی از عدم تعادل مغزی باشد، با این حال روش هایی وجود دارد که می تواند به کودک شما کمک کند تا کنترل خود را بهبود بخشد تا تکانشگری را به حداقل برساند. نکات زیر به کودکان بیش از حد تکانشی کمک می کند تا رفتار را بهتر مدیریت کنند و در نتیجه روابط اجتماعی را بهبود بخشند.

علائم و نشانه های تکانشگری

  • بیش فعالی
  • مشکل در توجه
  • ناتوانی در تمرکز بر جزئیات
  • ناتوانی در ساکن بودن در کلاس درس
  • مشکل در انجام فعالیت های آرام
  • بی صبری مداوم
  • درگیر شدن در رفتارهای پرخطر یا خطرناک
  • عدم برنامه ریزی
  • ناتوانی در پیش بینی پیامد اقدامات و رفتارها

درمان تکانشگری در کودکان

آگاهی کودک خود را از تکانشگری افزایش دهید

گاهی اوقات فقط آگاهی از یک موضوع می تواند آن را کنترل کند. هر زمان که فرزندتان به صورت تکانشی رفتار کرد، توجه او را به آن جلب کنید و به او کمک کنید تا درک کند که چرا این رفتار در آن لحظه مشکل ساز است.

اگر فرزندتان صحبت شما را قطع کرد، به او توصیه کنید که مکالمه خود را تمام نکرده اید و مهم است که این کار را به دلیل x انجام دهید و از او صبر بخواهید.

هنگام اصلاح رفتار تکانشی فرزندتان، مهم است که این کار را با آرامش انجام دهید تا بر عزت نفس تأثیر منفی نگذارید.

کاری نکنید که فرزندتان احساس کند مشکل اوست، بلکه رفتار مشکل است و این پیام را ارسال کنید که می توان آن را اصلاح کرد. با این حال، به خاطر داشته باشید که در برخی موارد، بچه‌ ها نمی‌ توانند تنها با تلاش بیشتر، تکانشگری خود را کنترل کنند – بنابراین اگر همچنان نگرانی دارید، با یک متخصص روانشناسی کودکان مشورت کنید.

رفتارهای جایگزین را پیشنهاد دهید

به کودک خود ابزاری برای مبارزه با رفتارهای تکانشی ارائه دهید. به عنوان مثال اگر کودک شما تمایل به قطع صحبت دارد، از او بخواهید زمانی که حرفی برای گفتن دارد دستش را روی بازوی شما بگذارد و قبل از صحبت منتظر بمانید تا او را تایید کنید.

اگر کودک شما مستعد رفتارهای پرخاشگرانه مانند کتک زدن یا لگد زدن به کودکان دیگر است، او را تشویق کنید که از راه های دیگری مانند گاز گرفتن بالش یا لگد زدن به توپ یا بوته، پرخاشگری را از بین ببرد. این میل آنها را بدون ایجاد مشکل یا آسیب رساندن به افراد دیگر ارضا می کند.

سایر راهکارها

تنفس عمیق یک تکنیک عالی

تکنیک هایی مانند تنفس عمیق و مراقبه ذهن آگاهی می توانند به بهبود و افزایش کنترل تکانشگری در کودکان کمک کنند.

به کودک خود بیاموزید زمانی که احساس می کند هیجان یا تکانشگری خود را افزایش می دهد، چند نفس عمیق بکشد.

یادگیری مکث می تواند به کودک شما کمک کند تا رفتارهای تکانشی را کاهش دهد.

نفس های عمیق همچنین می تواند به والدین کمک کند تا ناامیدی خود را که اغلب در واکنش به رفتار کودک ایجاد می شود، کاهش دهند. پس در همه موارد یادتان باشد که نفس عمیق بکشید!

صبر را تشویق کنید

زمانی که فرزندتان صبور است به او توجه کنید و برای رفتار مثبت او با تمجید یا جایزه ویژه به او پاداش دهید. کودکانی که با تکانشگری دست و پنجه نرم می‌کنند، می‌خواهند بهتر رفتار کنند و ممکن است زمانی که بفهمند رفتار ترجیحی به چه شکل است، این رفتار را بیشتر می‌کنند.

اگر مشکوک هستید که فرزندتان مشکلات تکانشگری دارد یا قبلاً مبتلا به ADHD تشخیص داده شده است، با متخصصان ما در مرکز توانبخشی و روانشناسی پرورش نوین تماس بگیرید.

 

مقالات مرتبط :

اختلال نافرمانی و سلوک

درمان لجبازی در کودکان

درمان پرخاشگری در کودکان